Woningen Kasteeltuinen te Rhoon

0324-Kasteeltuinen-situ1-730

In 2003 schreef de gemeente Albrandswaard een prijsvraag uit voor een locatie middenin het dorp Poortugaal. Daar lagen sportvelden die verplaatst werden naar de rand van het dorp. Op de vrijgekomen locatie werd een stedenbouwkundig plan ontworpen voor 135 woningen, variërend van starterswoningen tot vrijstaande villa’s en appartementen.

0324-Kasteeltuinen-foto47(Ossip-van-Duivenbode)730

Het winnende plan is een zorgvuldige inbreiding in de bestaande structuur van Poortugaal. De toegangsweg naar het centrum is weer voornaam door de twee-onder-één kapwoningen.

0324-Kasteeltuinen-foto52(Ossip-van-Duivenbode)730

De vrijstaande woningen markeren de hoekpunten bij de entree naar de nieuwe buurt.

0324-Kasteeltuinen-foto63(Ossip-van-Duivenbode)730

Een park met grote vijver verbindt bestaande groen- en recreatiestructuren. Aan de waterpartij is het appartementencomplex gesitueerd. De rijen woningen liggen aan brede lanen, uitkijkend op de kasteelvijver. Het wit gekeimde Kasteel geeft identiteit aan de wijk.

0324-Kasteeltuinen-foto51(Ossip-van-Duivenbode)730

De woningen zijn opgetrokken uit ambachtelijk metselwerk en de zorgvuldig gedetailleerde zinken goten, voordeuren met penanten en luifels, muizentand rollagen in de dwarskappen, donkere louvreluiken en de geprononceerde kozijnen met roeden complementeren het romantische beeld.

0324-Kasteeltuinen-foto39((Ossip-van-Duivenbode)730

.

 

Kasteeltuinen-foto33((Ossip-van-Duivenbode)

@ Architectenbureau Weeda van der Weijden bvReacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com