Woerdblokeiland te Naaldwijk

Een levendig en toegankelijk eiland waar wonen en voorzieningen voor jong en oud samenkomen.

 

 

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit braakliggende terrein te Naaldwijk was al meerdere malen ontwikkeld tbv een woonzorgcomplex met diverse maatschappelijke voorzieningen, toen wij de vraag kregen van de woningbouwvereniging om een haalbaarheidsstudie te maken. Het woonzorgcomplex moest een open, vriendelijk en kleinschalig karakter krijgen met veel licht, lucht en ruimte. Een dorp op zich op het eiland met, behalve seniorenwoningen ook vrije sector appartementen en allerlei voorzieningen als een kinderdagverblijf en een centrum voor jeugd en gezin.
Na de studie met diverse schetsmodellen was de keuze voor een van de modellen snel en unaniem gemaakt.
0901-Woerdblokeiland-situ1-730
Woerdblokeiland-imp3 Op het eiland zijn vier villa’s geplaatst, die met elkaar aan een dorpsplein liggen. In de villa’s zijn diverse programma onderdelen gehuisvest. Van woongroepen voor hulpbehoevenden tot appartementen voor senioren in de vrije sector. Het parkeren gebeurt volledig op maaiveld op het eiland en wordt omzoomd met groene wallen, hagen en bomen. De villa’s zijn alzijdig en staan op een duidelijk vormgegeven plint, waar alle voorzieningen zich in bevinden. De doorgaande balkons zorgen voor een luchtige horizontale belijning van de villa’s.

 

 

Woerdblokeiland-imp1

De villa’s zijn alzijdig en staan op een duidelijk vormgegeven plint. De doorgaande balkons zorgen voor een luchtige horizontale belijning van de villa’s en zijn een schakel tussen de buitenwereld en de woning. Het parkeren gebeurt volledig op maaiveld op het eiland en wordt omzoomd met groene wallen, hagen en bomen.

Woerdblokeiland-imp2

@ Architectenbureau Weeda van der Weijden bv

 

 

 

 

 Reacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com