Gildehof te Nootdorp

Het Gildehof ligt op een mooie locatie in Nootdorp op een steenworp afstand van het centrum en voorzieningen. Het is voor het dorp en directe omgeving een aanwinst om deze plek te verlevendigen. Langs de vaart en langs de Kruisweg krijgt het plan een gezicht naar de omgeving toe. In het hart van de locatie komt een groene hof;
Het Gildehof.

De woningen daaromheen zijn als een samenhangend geheel ontworpen in eenzelfde stijl. Als historische inspiratiebron is gekozen voor gemeentelijke monumenten uit Nootdorp en refereert het plan naar Nootdorpse ambachtelijke elementen, zoals de metselwerkornamentering in verschillende kleuren. De detaillering straalt ambachtelijkheid en verfijning uit. Extra aandacht gaat uit naar dakoverstekken en fraai vormgegeven gootklossen. Daarmee wordt Het Gildehof een authentieke toevoeging op de architectuurstijlen van Nootdorp.

 

Variaties in bouwhoogtes en kapvormen geven het plan een divers en dorps beeld. De erfafscheidingen bepalen voor een grote mate de sfeer van de wijk, daarom is hier gekozen voor groenblijvende hagen als erfafscheiding voor alle woningen. Bij de grens tussen de parkeerhoven en privétuinen komt een gaashekwerk met een groenblijvende klimop.Reacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com