Buitenplaats Ruytenburch te Vlaardingen

Buitenplaats-v-Ruijtenburgh-Structuurplan-2500

De Buitenplaats wordt een unieke wijk in Vlaardingen, van ongekende allure en uitstraling. Een plek waar het goed wonen, werken en recreƫren is, met het park, het centrum en de historie altijd in de nabijheid. De Buitenplaats is een aanjager voor Vlaardingen.

 

Buitenplaats-v-Ruytenburgh-situatie-28-02-2014

Het gebied ligt binnen het beschermd stadsgezicht van Vlaardingen en heeft een rijk verleden. Ook in de huidige tijd is de locatie een bijzondere plek met veel potenties. Het optimaal benutten van deze kwaliteiten en gebruik maken van het bestaande is een uitgangspunt. Een belangrijke pijler voor deze visie is flexibiliteit in het woningbouwprogramma en de fasering. Vanuit al deze verschillende invalshoeken is een flexibel stedenbouwkundig model ontstaan. Deze schets is het beoogd eindresultaat.

Nieuwsbericht-startbijeenkomst

In het tijdelijk gebruik wordt een verwijzing naar- en gebruik van het verleden gemaakt. Op een aantal kavels is Stichting Stadslandbouw Vlaardingen actief. De oogst wordt geleverd aan restaurants, de voedselbank en particulieren. Ook de bestaande monumenten, de watertoren en de brandweerkazerne, krijgen hun plek en verhaal in het gebied: een nieuwe Buitenplaats. Klik op bovenstaande afbeelding om naar het BeeldKwaliteitsPlan van de Buitenplaats te gaan.

 Reacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com