AquaReUse Overbuurtse Polder te Bleiswijk

gewonnen aanbesteding

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

AquaReUse-imp01

Aquareuse-dsn-20140324-730

Het gebouw verbeeldt een gedeelte van het proces van waterzuivering. Daar waar het vuile water binnenkomt en de grove zuivering plaatsvindt is het volume dicht en robuust van cortensstaal gemaakt. Dan vervolgt het water zijn keten in de helofytenfilter, waar het op natuurlijke wijze gezuiverd wordt.

AquaReUse-imp02-730

Het groene dijklichaam en de bufferkelder tilt het filter boven maaiveld, waardoor van een grote afstand het helofytenveld goed zichtbaar is. Dan gaat het water naar het glazen gebouw, hier vindt de laatste zuivering plaats; de ontzouting. Het water is nu schoon en dat mag gezien worden!

Aquareuse-situ-20140324-730

Het idee is om het terrein zo compact mogelijk in te passen in de locatie en logischerwijs een gedeelte van de waterketen zichtbaar te maken. Door de stapeling van de ontvangstkelder en het helofytenfilter is er ruimte voor een stuk natuur langs de hoofdwatergang en op termijn ruimte voor een extra waterbassin. Het nieuwe installatiegebouw laat vervolgens duidelijk zien waarvoor de zuivering dient: de kassen.
projectteam Carmen Dirkx & Renate TrouwborstReacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com