appartementencomplex Belcanto te Krimpen ad IJssel

0827 appartementencomplex Belcanto Lansinghzuid maq (1)

Het appartementencomplex Belcanto is de beëindiging van de nieuwe wijk Lansingh en markeert de entree van de wijk. Het complex staat vrij in de ruimte; aan alle zijden is een groenzone aanwezig. Aan de zijde van de bestaande wijk ligt een weiland zone, die als buffer dient tussen de bestaande wijk en de nieuwe wijk Lansingh.
Het parkeren is halfverdiept ondergebracht waardoor het vrije uitzicht niet belemmerd wordt en het voordeel heeft van het gemak van droog en dichtbij pakeren voor de bewoners. Alle zijden van het complex zijn goed zichtbaar. Het gebouw heeft dan ook geen voor- en achterzijde, maar een buiten- en een binnenzijde: een carré met in het hart een patio. De buiten en binnenzijde zijn verschillend van sfeer ontworpen.

 

0827 appartementencomplex Belcanto Lansinghzuid ai2

De buitenzijde is robuust met een brons-rode baksteen met een bijzondere textuur. In de gemetselde kaders komen ruime balkons. De entree aan de Overturelaan krijgt een ruime luifel. De entreehal is hoog en licht met een luxe afwerking. De hal komt een halve verdieping hoger uit in de patio, op het daktuin niveau: dit
is de binnenzijde van het gebouw.

0827 appartementencomplex Belcanto Lansinghzuid ai1

De ambiance is hier natuurlijk en rustig; de groene tuin en onderhoudsarme ‘houtlook’ gevel zorgen daarvoor. De gekleurde voordeuren zorgen voor een speels accent. Op de bovenste galerij zorgen daklichten voor extra daglicht toetreding. De galerijen zijn extra breed ontworpen, waardoor
er voor de gevel langs een zone ontstaat die wat meer prive, een soort voortuin. De voortuin wordt nog een extra benadrukt door de consoles en schijfjes, die de voorruimte afbakenen. De woningen zijn ruim; twee slaapkamers, een grote badkamer en een inpandige berging, bovenop de berging in de parkeerkelder. De grote woonkamer wordt vergroot door het aangrenzende ruime balkon. Al met al een luxe appartementencomplex ter afsluiting van de wijk Lansingh.
@ Architectenbureau Weeda van der Weijden bv

 Reacties zijn gesloten.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com